Sjuk i sthlm - inte okej

Ne, usch, det här är inte okej. När man är sjuk ska man väl bli ompysslad. Inte pyssla om sig själv?

Jag tvingade mig upp imorse och satte mig på morgontåget upp till sthlm efter en mkt trevlig helg. Väl hemma insåg jag att det inte skulle vara någon större idé att gå till jobbet. Så dagen har spenderats i sängen. Med TV:n på, med TV:n av, på, av, på, av...

Nu har jag pallrat mig till affären och bunkrat upp med c-vitaminer och te...sjukt tråkit. Tänk om jag har fått svinis?? Min största farhåga! Om någon skulle känna sig manad finns en sjuk tjej som söker sällskap, haha!

Ne, nu ska jag invänta Lipstick Jungle (21.00)...Kanske orkar jag steka några pannkakor. Äta glass. Eller dricka te. Vilka möjligheter jag ser i denna måndagskväll!




En vild kräftskiva

Det blev en väldigt vild och väldigt roliga kräftskiva igår. Trots att vi inte blev lika många som vi räknat med (sjukdom och tidsbrist, mkt tråkigt!) så hade vi fyra som blev kvar en väldigt rolig kväll. Tror att vi ersatte frånvaron av dom andra med att hypa upp oss ännu mer. 

Massa kräftor, skratt, snapsvisor, snaps, ost, kex och cheescake. Sen massa dans och så Hugo. Perfekt!


För fler bilder - facebook!



Lurad på tid!

I tisdags hände det något mycket märkligt.

Jag började klockan 13.30, men hade tänkt att jag skulle gå upp lite tidigare och njuta av morgonsolen genom powerwalk på Djurgårn. 

Jag vaknade 04.00 av att någon duschade...märkligt att duscha mitt i natten tänkte jag och somnade om. Vaknade återigen klockan 06.00, ganska pigg, men somnade om. Sen vaknade jag av alarmet 08.45. Snozade en gång och gick upp 08:53. Gick på toaletten. Kom tillbaka och skulle kolla på klockan ännu en gång. Då visar den 11:03.

Eftersom min mobil lever sitt eget liv tänkte jag inte på det utan satt på TV:n. Inte nyhetsmorgon utan The Doctors. Klockan är även 11:03 där. Ringer mamma av ren panik. "klockan...den är fem över elva!"

Vad hände? Mamma trodde att jag hade somnat om mellan toaletten och att jag kollade på klockan..men jag kände mig total lurad. Pratar senare på kvällen med Lovisa som berättar 
detta!

HELT SJUKT!
 


Vad hände?!

Shopping

Jag spenderade gårdagen, då jag hade fripass, med min favorit sysselsättning - shopping. Jag mötte upp L vid tolv och därefter hade vi en heldag (med betoning på hel) på stan.

Jag kom hem med mindre pengar på kontot, ömma fötter, onda axlar och några shoppingpåsar rikare. Dessa påsar innehöll bland annat ett par svarta ballerinaskor (grattis Lisa, nu ska dom svarta stinkande kasseras!), en A-formad, Cholé-inspererad klänning, en svart blus och slutligen en skinnjacka! Som jag har letat efter den perfekta skinnjackan och nu tror jag den är funnen. MC-detaljer, svart och snygg. Lite smal i armarna, men jag ska arbeta på att töja :)

Stövlarna jag bloggade om igår var slutsålda överallt (kanske lika bra!?), men istället har jag kärat ner mig i en alldeles för dyr Acne kofta. L har dåligt inflytande på mina shoppingvanor!

Vi hann med lunch bland konstiga människor och konstig mat och en fika på Bibloteksgatan. Jag kändisspanade och såg snygga Marie Serneholt.

Efter dagens jobbpass åker jag hem till Söderköping! Helgen ska bland annat bjuda på klippning och slingor, utgång, kräftskiva, mamma-och-Lisa-mys...

Hoppas på att (måste!) få träffa samtliga av mina babes!







Besatt!

Jag har blivit besatt. Av ett par stövlar. Lårhöga. Svarta. I mocka. Sjukligt snygga. Och alldeles för dyra 2299 kr. Eller?  Här är dom på Blondinbella.

Frågan är om dom är lika snygga på en kortis som jag... det ska vi se imorn!


Höstmys!

Åh, jag älskar att hösten är på ingång!

Denna konversation utspelade sig i helgen på jobbet:

Simonne: Åh, nu har jag kommit på vad jag ska göra i höst!
Lovisa & jag: Va? Vadå ska du plugga? Eller har du fått jobbet?
Simonne: Haha, nej. Jag ska ha massa mysiga vantar och mössor. Dricka te, se på bio, äta popcorn och börja dricka rödvin igen!

Detta lilla uttalande var väldigt roligt och dessutom inspererande. Jag vill med ha höst! Har gjort en vill-ha-lista som fylls på efter varje dag. På onsadag är jag dessutom ledig och då ska lönen shoppas upp i underbara Stockholm!



En perfekt höstdag från förra året.

Sommaren med Göran

Helgen har bara bestått av jobb.

Låter  inte speciellt roligt, men faktiskt ganska mysigt. Vi är ett litet tjejgäng som äter lunch, klubbor och chokladbollar. Pratar killar, bloggar och slöar vid varandras skrivbord på rasterna! Och så missbrukar vi msn. Vi sitter inom en radie av 10 meter och ändå det blinkar frekvent på alla konversationer. Hur mkt kan man ha att säga varandra mellan rasterna och pauserna och admin undrar ni? MASSOR!

Igår hörde jag Coldplays konsert genom mitt öppna fönster. Väldigt mysig godnatt musik.

Ikväll ska jag och Lovisa på bio. Sommaren med Göran och popcorn blir belöningen efter jobbhelgen!



Bort med tigerkakshåret!

Yes! Min älsklingsfrisör stökade runt i deras fullspäckade schema och klämde in mig på en tid redan nu på fredag. Hur underbart är det inte det? Så på fredag ska slitna sommartoppar och tigerkaksutväxt slingas och klippas bort!

Kort eller långt? Mörkt eller ljust? Det kommer förmodligen bli ljust, är för feg för något annat. Men längden är jag mer osäker på...Vad tycker ni?


Såhär kort page klippte jag till förra hösten...

Friidrotts VM - I'm in love!

Jag har fått en crush på Friidrotts VM. Sitter klistrad all min lediga tid och följer samtliga sporter. Från kval till final.
Är insatt i världsrekord, tider och nykommlingar.
 
Hypade nyss upp alla som jobbar sent om Bolt och vi satt samalde framför TV:n och såg det andra magiska ögonblicket med honom på två dagar. Sjukt, sjukt, sjukt! Alla tror att jag är någon sport/friidrottsnörd. Det är jag. Från och med nu. Igår satte jag till och med på Zlatans match (somnade tillden) efter att friidrotten slutat. Hur sjukt?

Inte blåbärsskog imorn, inte Sturegallerian - Friidrotts VM är vad den lediga tidens ska spenderas med!





Blåbär vs. Betong

Jag har kommit in i en betongpanikperiod. Jag vill inte bo mitt inne i stan! Jag vill inte se uppklädda människor som går ut med sina fula små hundrar när jag bara vill ha lite frisk (avgasfylld) luft. Jag vill inte powerwalka bland uppklädda djurgårds spatserare.

Jag vill plocka bläbär i fula stövlar och gå en promenad på en folktom gata 3 minuter från hemma. Jag vill lägga mig på gräsmattan när det blir sol i en kvart. Inte packa ner en filt och springa ned till Humlan  och hinna fram när solen redan hunnit gå i moln.

Imorgon väntar ledig dag. Kanske kan åka till någon ändstation med tbanan och leta rätt på en blåbärsskog...

PS. Denna panik är förmodligen bara tillfällig och morgondagen kommer definitivt spenderas på Sturegallerian...DS.


Såhär glad var jag förra året när vi plockade svamp!

Gröna sköna Lund

I fredags hade jag en mycket trevlig vinkväll hemma hos Anneli. Kvällen slutade på Debaser med kollegor, ett litet väskdrama och Sveriges godaste Strawberry Daiquiri.

I lördags var jag pigg och glad för då kom älsklings Matilda hit. Vi gick en runda på stan. åt glass och spanade efter kändisar (utan framgång). När det blev eftermiddag begav vi oss till Djurgårn och grönan! Jag har bott här i mer än ett halvår och inte pallrat mig dit förrän i helgen, skandal. Vi rådde iaf bot på frånvaron genom att införskaffa oss varsitt åkband. Åkte massa karuseller, kollade på Sommarkrysset. köpte godisremmar och spelade upp massa pengar på chokladlotterier (vilket resulterade i en liten, liten vinst).


Min Kilt



Jag




"Ta ett kort på mig när jag äter godis rem"



Såhär snygg blir man efter en kväll på Grönan. Vinsten håller jag hårt i.

Shoppingberoende?!

Min stockholmsflytt verkar ha resulterat i två allvarliga beroenden.

Det ena stavas choklad. Om jag vill borde jag kunna hejda mig, men det vill jag inte. Det är för gott!
Med det andra beroendet är det värre...Jag pratar såklart om shopping. det finns för mycket snyggt för att jag ska kunna stå emot. För många butiker, för mycket bloggar att läsa. Dessutom bor jag för nära city och går som pricken över i:et förbi ett köpcentrum påväg till jobbet...

Senaste tiden har min ekonomi verkligen kännt av att höstkläderna börjat ramla in i butikerna. Jag kan inte hejda mig! 
Det senaste shoppingruset kom från dessa pjäser, en kavaj från Zara, en skir blus i puderrosa, ett par höga partyklackar och en puffärms klänning. Jag är kär i skorna!
  


Update

Länge sedan jag skrev nu.! Det har hänt en hel del sedan sist. Först och främst var det min perfekta semestervecka. Jag måste ha prickat in sommarens bästa vecka, både vädermässigt och med allt annat!

Veckan gick precis enligt planerat och jag hann med en hel del. Utgång i sthlm med Jessica och Anna som kom hit, shopping, två dagar hos morfar och Elisabeth på landet, solning hemma, träffade lilla Hedda, middag på vår ö med pappa. Och såklart min och Marts sommartrip som blev helt perfekt! 

Vi startade på torsdag morgon och gjorde Malmö shopping hela dagen. Hittade massa fina saker! Middag med tapas och rosé fick avrunda torsdagskvällen. 

På fredagen stod bad på Ribban på vårt schema. Underbart fint. DOCK (med stora, stora bokstäver!) rådde en nyckelpige/blomflugeinvasion i hela Mamlö.  Första nyckelpigan var söt, nu är det mitt värsta djur (efter hundrar). 
På kvällen gjorde vi Malmö! Underbart roligt. Förfest på vårt hotellrum, vin på Lilla Torg. Sen Koi (ställe på Lilla Torg med underbara lokaler och takterass), Prins Bernad (som var en nyöppnad partybåt)  och avslutade gjorde vi såklart med Mc Doanald´s!

På lördagen spenderade vi ytterligare lite tid på Ribban. Badade och solade. Sen packade vi ihop oss och tog Öresundståget till Köpenhamn. Checkade in på ett design hotell och kände oss allmänt nöjda med tillvaron. Åt en köttbit (bokstavligt talat) i turiststråket. Sen peppade vi upp oss med shot och vin på en skum bar, fyllde på med öl och Fisk (haha!). Träffade några killar och gick in VIP på modeveckans avslutningsfest. Coolaste festen jag varit på för att inte prata om lokalen och människorna som var där! Helt sjuk kväll!

På söndagen åt vi en stor och god hotellfrukost med chokladfyllda wienerbröd och färskfrukt. Sen glass, guiness record museém och smörrebröd! 


HyperhybrisSanna som M döpte mig till


...jag förstår inte vad namnet kan syfta på...


Fashion


Köpenhamn


Nyckelpigeinvasion i Malmö


Raoooooow!


Torsdag kvall. Jag har på mig ett av inköpen från Malmö (ljusrosa skjorta)

'
Ett av våra största intressen; mat!


Vårt näst största intresse; vin, haha!


En lite söt....


Fredagskväll!


Taggade till tusen!


Andra inköpet; dessa skor. Love!


MysMart och jag


Ribban
'

Ribban


Framme!


Bar
 

Som M beskrev det "Danmarks motsvarighet till systemet"


Festen




Jag och världens tjockaste man


SEMESTER, SEMESTER, SEMESTER!

"Det her ska bli den beeste semestern i heeele mitt liv"

Det är bara en vecka, men det är en väldigt efterlängtad sådan! En vecka utan sura kunder, tider att passa och kvällar att jobba. Mycket välbehövligt.

Och veckan ska jag ta tillvara på till fullo; vi börjar med en rivstart redan ikväll. Anna och Jessica kommer hit. Vi ska dricka rosé (väldigt mycker om man kollar på den mängd som inhandlats av A på systemet idag...), ha trevligt och göra sthlms gator osäkra (nej, stryk det där med osäkra).

Imorgon ska vi shoppa lite och förmodligen äta något onyttigt. Sen tar vi alla tre tåget tillbaka till Norrköping. Jag ska ut till landet direkt på söndagkväll och blir nog kvar några dagar.

Sen ska jag hem till Söderköping och på torsdag morgon ska jag och Mart åka söderut med tåg. Vi kommer förhoppningsvis landa i Köpenhamn för en weekend med mysiga fik, bra shopping och långa utekvällar! Oj, vad jag längtar! Och nu är det bara fyra timmar kvar!