Sömn, socker och salt

Igår var jag ledig. De dagar som jag är ledig brukar oftas vara mer än fullspäckade, men igår hade jag inget inplanerat, så skönt.
 
Så till att börja med tvingade jag mig att sova eller ligga i sängen till klockan tolv. Jag kan inte minnas när det har hänt senast. Inte ens när jag är bakis sover jag längre än till tio. Däefter åt jag en lång frukost och kollade på alla dåliga såpor som men verkligen inte får ut något av, men ändå inte kan låta bli.

Sen gick jag en sväng på stan. Åt en yoghurtglass med päronsmak som har lett till beroende. Gick hem och sov middag (!). Kollade på TV och åt popcorn och choklad till middag.

Det var perfekt med en dag utan innehåll. Skönt att inte bo hemma. Skönt att slippa dåligt samvete för att man inte gör något alls.

Jag kom precis till jobbet efter en god sushilunch. Imorgon efter jobbet kommer Anna och Jessica. Då blir det part, party!!



Lönehelg

Helgen bjöd på en hel del roliga aktiviteter. Jag kom hem sent i fredagsnatt och somnade som en stock, men i lördags tog jag nya tag. Började dagen med en löparrunda. Därefter åkte mamma, Lilly och jag till Västervik och Lager 157. Jag tror att vi hade kunnat träffa ännu bättre då det var något utplockat, men vi fick ändå med oss lite fynd hem!

Därefter åt vi en lunch i Västervik och fikade påvägen hem. Mysigt!

Väl hemma svirade jag om lite snabbt. Köpte sushi och åkte till Jessica för förfest. En jättetrevlig kväll som slutade på Hugo med massa dans och Max med fettig mat, som det ska vara! Mycket lyckat!

I söndags hade jag vilodag. Lunch med mamma på Jannes, en liten cykeltur och på kvällen åkte vi till Arkösunds hotell och åt middag med familjen Westerberg!




Ett surt Sverige!

Bokstavligt talat surt. Både i marker, men framförallt i attityden. Vad hände med trevliga människor? Vad hände med väderprat och "ha-en-trevlig-helg-avslutnings-fras"? Dessa verkar ha försvunnit med solen och typ bosatt sig så långt ifrån Sverige som det går!

Många väljer att avreagera sig på helt oskylldiga människor. Är dessa Bitterfittor allihop? Har dom bara haft "dåliga dagar"? Eller bor vi ett förpestat land som sprider surhet till befolkningen? Exakt VAD är problemet?

Förstår inte dessa aggresiva människor att deras framtoning bara slår tillbaka på dem själva och resultera i dålig service, sämre hjälp och dessutom smittar av sig på den oskylldigt drabbade som blir bombad med surhet??

Idag har jag blivit smittad, världens sämsta dag! Ikväll tar jag nya tag, då kommer vaccinet mot panademin "Sura Sverige". Tills dess - 100% sur! 

/ S


Övertid och kändisspaning

Eftersom min vardag inte består av så mycket mer än jobb och beordrad övertid (någon frågade om jag jobbade för armén, och jag tyckte att beskrivningen var den mest träffande hittils) just nu har jag inte heller så mycket att rapportera om.

Stockholm är sig likt. Dock med ganska kasst väder och lite för lite pengar för att kunna stilla mitt shoppingbehov...Men snart är det fredag och lön!

Något som jag faktiskt kan rapportera om är kändisspaning (som förövrigt tillhör en av mina absolut favoritsysselsättningar på Östermalm). Man kan när som helst se en kändis. Jag tror att detta är ett småstadssyndrom och jag kan inte låta bli att älska det trots att min kändiskåthet ligger ganska högt upp på pinsamhetsskalan!

Senaste tiden har dessa setts:
Blondinbella (på Utecompagniet)
Elin Kling (Sturehof)
Linn Gustafsson (Promenerade på min gata från Humlan)
Sofi Fahrman (bor på min gata och promenerade med sin hund)
Freja Kjellberg (Narvavägen)
Anna Hibbs (Sturehof)
Felix Herngren (cyklandes på min gata)
Mm....

Och, till världskändisen som vi såg påvöäg hem från jobbet vid Sheraton; Kevin Federline!




Semestertider

Just nu skulle jag verkligen vilja ha semester! Det brukar komma ifatt mig någon gång under mitten på juli att det skulle vara skönt att inte ha ett sommarjobb hela sommaren... Men nu finns inte så mkt att välja på; jag har en hyra att betala!

Dock har jag varit lite smartare i år och tagit en veckas ledighet i augusti. Då ska jag och Mart leva livet, oj vad jag längtar!

I helgen väntar Söderköping, Varamon, ugång, grillkväll (?), Hugo, Harry Potter (?), bad och sol! Längtar!

Just det...jag kunde inte motstå Acne jeansen som jag kollat ut. Nu är min plånbok lite tommare och min garderob ett par jeans rikare.




 


Regn och rusk

Regniga dagar kan tyckas tråkiga och onödiga, men jag tycker snarare att de hör sommaren till (till en viss del bör kanske tilläggas). Det är mysigt att slippa känna pressen att vara ute i solen. Härligt att kurra ihop sig med en bra bok eller en film. Skönt att värma upp sig inne efter en promenad i regn.

Idag är en regn och rusk dag i Sthlm. Jag sitter dock på jobbet, men längtar efter mitt rum och min nyinköpta ELLE som väntar på att bläddras i. Jag skulle även längtat efter en stor kopp te om det inte vore för att jag i helgen smälte (!) sönder min vattekokare då jag satte på fel spisplatta....

Igår hade jag och Lovisa iaf en mysig eftermiddag på stan. Jag fick med mig ett linne, en ring, ett par mjukis shorts och ett läppstift hem. Att vi också förlängde kvällen med en avskedsmiddag (Lovisa ska till Jönköping och Luleå) på Debban med laxburgare och ett glas vitt gjorde kvällen ännu bättre!

Just det, en sak till. Jag hittade ett par Acne jeans som jag (eller min rumpa) gillade igår..Modeller heter Hex. Lade undan dom och funderar på att springa tillbaka idag efter jobbet...Måste överläggas lite mer!


En regnig dag på landet är ganska härligt slappt!

En dag man skulle vilja hoppa över

Idag har jag en radera-dra-ett-streck-över-dag... Tungt att gå upp, tungt att välja kläder, tungt att åka till jobbat, tungt att jobba...En dålig dag helt enkelt.  Och det blev inte bättre när jag märkte att jag verkar ha missuppfattat vädret totalt imorse; jag går runt i svarta strumpbyxor och utanför skiner solen. Det är den 13 juli!! Jobbdvala?

Efter jobbet ska jag möta upp Lovisaflisa. Kanske kan muntra upp dagen med lite shopping?! Och ikväll är det Lipstick Jungle!

¨
Hoppa-över-dagen. Min humor är på topp.

En helg utan helg

Det har varit mycket helguppdateringar i min blogg den senaste tiden. Dock har denna helg skiljt sig markant från sommarens tidigare; jobb, jobb och åter jobb är vad som stått på schemat.

Lägg till beordrad övertid, konstiga matvanor, högmusik nattetid och sömnbrist till jobbet så tror jag att ni kan se mig därbakom allt grått dis. 

Jag hade mitt roliga i början av vecka och är just nu mitt uppe i en åttadagars lång arbetsperiod med minst åtta timmar per dag. Lägg till en timme på tbanan i vardera riktining på detta... Men det kommer förmodligen vara värt det den 25 augusti!

Ikväll väntar iaf lite belöning (bortsett från godiset igår) i form av bio. Jag ska möta upp Lovisa vid Sergel. Vi ska se på Brüno. äta popcorn och dricka läsk. Det kommer öka nöjesvärdet på helgen kraftigt!




Min inneboende har åkt...

Min inneboende Martina har åkt hem och lämtat ett stort hål i mitt rum..Men vi har haft några riktigt bra dagar!

Igår kom jag hem till ett städat rum med alla mina slängda kläder ihopvikta i små söta högar och all disk diskad, tack igen M! Vi bytte om och mötte upp August. Zink var fullt så vi valde istället en italiensk restaurang på Nybrogatan. God skaldjurspasta, gott vin och trevligt sällskap med gamla konfirmationsminnen.

Därefter tog vi ett varsitt glas vin på Lisa på torget. Sen Vapiano och slutligen Utecompagniet (där jag förövrigt var tvungen att vara fjortis och prata med både Blondinbella och Petra) där det var sjukt mycket folk som trängdes under tältet i ösregn. En mycket lyckad kväll!

I helgen står det jobb på mitt schema. Och bio med Lovisa på söndag :)





Party med Marty

Fick ett sms igår av Lovisa "Har du party med Marty?".  Mitt svar "Popcorn party",

Igår hade vi en väldigt härlig dag. Jag hade fripass eftersom jag jobbar helg. Vi började dagen med en shoppingrunda på Apoteket. Vår genemsamma favoritaffär. Därefter gick vi genom spöregn till vårt nya hak, Oskar och åt en god långlunch. Min bestod av hemlagade köttbullar, färskpotatis, sås och lingon. Oslagbart. Martina åt en Club sandwich, mm.

Sen var vi kulturella och gick på en utställning. Fikade på Bibloteksgatan, strosade på NK och inhandlade lite småsaker. Vi avslutade kvällen med film, godis, popcorn och en underbart god pizza från Vapiano.

Nu är jag på jobbet. Slutar snart, då ska det bytas om och sen väntar en bit mat på förhoppningsvis Zink och sen någon god drink!?



Ännu en underbar helg

Mina helger sätter verkligen guldkant på tillvaron.

Den här helgen spenderade jag bara med människor jag tycker om. Började med en lååång resa på fredagen (tror jag prickade in alla färdmedel utom flygplan) till Norrköping där
Matilda plockade upp mig i sin söta lilla röda bil.

Vi åkte därefter och hämtade Anna och Patricja och så vidare ut till mitt land med båten. Kom dit lagom tills solen började gå ner. En underbar kväll som innehöll picknick med vin och wraps i solnedgången på berget, chips i mängder, godis, tjejprat, bad, sol och kortspel.

På lördagen började det krypa lite i partynerverna och vi bestämde oss för utgång. Jag följde med till söta Vickan som fyllt år. Där var ett helt gäng med tjejer. Mycket trevlig! Sen stannade vi på Manésa och vidare till Hugo. Dansadansa.
Kvällen slutade med en ännu mer märklig taxifärd än tidigare i veckan och jag somnade tillslut i Martinas soffa. 

I söndags var jag och badade i Sörsjön med Marina och Hedvig. Sen kände jag mig redo för att åka till landet för söndagsmiddag. Lisa och jag avslutade kvällen med film, te, mackor och ett sova-över-party. 

Nu är jag tillbaka i Sthlm. Känns alltid lite tris med vardag efter en perfekt helg. Men min vardag blir roligare redan idag när min sol Martina kommer hit. Fripass för mig och heldag för oss. Vad vi hittar på får ni veta senare! 
 
Ha en bra vecka!

Sommardagar

Sommaren är faktiskt rätt så underbar!

Och denna vecka har verkligen levt upp till sommarförväntningarna.
Jag startade veckan med att åka ut till mina kusiner på Djurö i Sthlms skärgård. Där åt vi picknick på klipporna i kvällssolen och drack rosévin. Dagen efter startade vi med ett morgondopp och lite sol.

I onsdags efter jobbet mötte jag upp Lovisa och vi begav oss till Debaser vis Slussen och hade en mycket trevlig kväll som avslutades med en kisspaus, hamburgare på donken och en märklig taxifärd!

Idag ska jag med ett tåg hem och sen väntar skärgården med fyrisen. Vi ska dricka vin, grilla, prata och äta godis. Kanske ett dopp mellan regnskurarna och åskan :)

Lördagen kanske vi stannar kvar ute på ön, eller så åker vi in till stan. Bio, utgång? Vi får helt enkelt se :)