London ar lovely!

NY BLOGG loudinlondon.blogg.se 


loudinlondon.blogg.se

I fortsättningen kan ni följa mig och Anna dirket från London i vår gemensamma blogg.

loudinlondin.blogg.se

Lägg till denna blnd era favoriter, nu kör vi!






LONDON!

Ett sista inlägg. Har precis pussat hejdå till Lisa och pappa. Gråtit en skvätt.

07:15 åker vi från Söderköping. London, London, London. Här kommer Anna och Sanna (med dansk brytning).

Ses där!


Övervikt

Hm...hur ska det här gå ihop? Packningen är en olöslig ekvation. 10 kilo handbagage. 15 (!) kilo i incheckat bagage. Ryanair är inte anpassat för flyttar som ni kanske förstår.

Just nu består mitt handbagage av en månads förbrukning av trosor blndat med plattång och diverse skor...Den stora väskan är proppfull och min dator är inte ipackad. Den kommer helt enkelt inte få plats....Jag dör, jag dör.

Packning och jag har aldrig kommit speciellt bra överens.

Nu ska vi laga till min avskedsmiddag här hemma. Kyckling, räkor, soltorkade tomater, saffran och färskpasta. Löjrom och toast. Gino och glass. Varför känns det som mamma lägger in en sista stöt för att få mig att inte åka?

AHHHHHHHHHHHH!
 

Om inte jag var mig skulle jag vara galen på mig...

Precis som rubriken säger är det; om inte jag var mig skulle jag vara galen på mig. Jag sitter och läser tidningen, äter en lång frukost och tar sovmorgon. Min fokus borde ligga någon helt annanstans!

Igår var det hejdå till Jessi, Johanna, Memme och min älsklings Kilt. Trots att det känns lite konstigt tror jag fortfarande inte rikigt att jag har fattat att vi ska åka. Om mindre än 24 timmar dessutom.

Idag ska jag slänga in en maskin tvätt, packa och säga hejdå till min syster och pappa.

Nu ska jag sätta fart!

PS. ikväll kommer länken till min och Annas London blogg!


Skulle vilja...

Jag skulle vilja känna mig som Blondinbella när jag sitter här och skriver, men det gör jag inte. Jag har noll insperation och märker mer och mer för varje minut av CV-översättning att det är livsnödvändigt att vi åker till London och värmer upp engelskan!

Nu har jag återigen tappat fokus och facebookar istället. Vilket slöseri med tid! Ne, usch, nu ska jag anstränga mig i 20 minuter till. Sen duscha och vidare till Anna. Vi ska checka in och gå igenom lite saker. Sen in till stan och träffa girlsen sista gången, buuuhhhuuu!

Igår hade föresten jag och Lisa vår traditionsenliga söndagsfilmkväll. Matilda var också med. Dumpa honom såg vi, föresten var en väldigt konstig översättning av He's not just that into you....Men mysigt var det och filmen var mer lättsam än våra tidigare val, haha!

Nu ska jag snabba på, hej!

 


Nu finns bilderna på facebook

Själv måste jag nu lägga ALL tid på att översätta mitt CV. Jag börjar gripas av tidspanik. PAcka har jag inte ens gjort. Skynda, skynda!!!!!!!



God...lunch?

Oj, oj, oj. Kvällen igår var riktigt lyckad. Anna och jag hade till att börja med avskedsmiddag hemma hos Jessi. Tio tjejer, god mat, trevligt sällskap, musik och fotboll. Tjejerna gav oss fina blommor, med ett ännu finare innehåll. Kalles kaviar och Gott & Blandat. Gullisar!

Som räknat spårade det hela ur lite senare. Då kom självutlösaren fram. Vodka Explorer (och nej, vi är inte fjorton), skönsång på balkongen, bilder på badrumsgolvet och massa annat.

Sen hamnade vi inte helt oväntat på Hugo. Där hade ungefär femtio procent av gästerna tandställning vilket fick känslorna att förflytta sig till gymnasiet. Så man kunde inte annat än haka på. Hånglande dansgolv, muck med vakten och crazySanna.

Imorse vaknade jag med lite panikångest. Nu ska vi verklgien åka. Men det ska bli så kul!

Bilder kommer senare Nu ska jag äta lite godis, dricka te och kolla på dåliga repriser.


Avskedsmiddag

Ikväll har jag och Anna vår avskedsmiddag. Känns helt sjukt. Det har legat så långt fram i tiden och så plötsligt är den här. Ska bli väldigt roligt. Natten ska bli lång. Vi ska ta ett riktigt farväl av vår partystad!

Vi ses i Norrköpingsnatten!


Female gang-bang

Igår upprepade Johannis uttrycket female gang-bang så pass många gånger att det nu etsat sig fast på min hjärna. Det var Viktor som var offret igår. Alla killar borde någongång få vara i samma sits som Viktor igår. Mitt i en tjejkväll. Med vin inblandat dessutom!

Matilda, Anna, Johanna, Jessica och jag gick igenom alla samtalsämen från cybersex (host!) till svampinfektioner, tampongstorlekar, femkanter ("Viktor - en för alla alla för en") och matfrosseri... Där mellan fick vi i oss både ett och två glas vin. Scones, choklad, chips och ost.

Vi såg på Strandvaskaren, sjöng Singstar för hela huset, fnissade åt allt och inget och missade till och med Idol utrustningen!

"Åhh, vad är det här för dipp?"
"Det är gräddost!"

Tack för igår bästa, bästa tjejer! Kommer sakna er!

Nu ska jag åka ner och lördagsfika på Jannes, love denna tradition!














Scones och vin

Denna stökdag har gått bra. Har, med mammas hjälp, rensat bort tre överfulla påsar med kläder och fått in reserande i lite olika garderober. Skönt!
Vi åt en mysig lunch idag på Å cafeét också.

Nu längtar jag tills fredagsmyset. Vi ska till Matty runt sex. Baka scones, dricka te, kolla på Idol och korka upp vin. Scones och vin...låter skumt, men kan ju inte annat än bli en hit! Sen får vi se var vi tar vägen.





God morgon fredag!

Trots att jag inte jobbat i veckan, utan mest har haft helt känns det väldigt skönt med fredag. Det är den där känslan som infinner sig.

Igår hade jag, pappa och Lisa en mysig torsdag. Thaimat, choklad, konstig massage, Othello, skrattanfall och TV:n i bakgrunden.

Idag har mamma tagit ledigt och vi ska snart ta oss ann min stockholmspackning, underbart... Sen blir det lunch med Lisen i vår lilla idyll någonstans.

Ikväll ska jag träffa girlsen för fredagsmys! Utan chips, med scones och mörkchoklad (haha?).

Trevlig fredag!


Dom här kissarna är mina gudbarn. Dock har jag inte längre närkontakt med dom. Men dom var så små och söta när vi hämtade dom till MAtilda förra hösten.


"Vad e min människa för en människa?"

Igår blev det alltså lite vin på Munken och senare film. Jättebra onsdag helt enkelt.

Idag möttes Matilda, Anna, Memme och jag upp för brunch på Broadway. Perfekt att gå igenom gårdagens händelser och planera upp helgen. Vi gick sen vidare till ett nyöppnat våffelcafé och tog lite fika. Jag är fortfarande proppmätt efter denna start på dagen!

Ikväll ska jag spendera tid med Lisen. Vi får se vad vi hittar på.

Morgondagen vigs åt mamma och att packa upp min flytt. Sen blir det myskväll hos Matilda och katterna (hjälp!). Scones, vin, te, Idol och Singstar. Love!

Nu är det nog dags för en liten nap!

/ S


7 oktober

Anna och jag har haft en mysig dag. Morgonpromenad, Myrorna, lite shopping, fika (dock inte i höstsolen utan i skuggan, haha) och ännu mer second hand-span.

Nu är jag hemma igen. Ska äta middag hos pappa ikväll och träffa min fina syster. Sen ska jag möta upp tjejerna för ett glas vin och avsluta onsdagen med filmmaraton. Just nu älskar jag att vara mellan två jobb/ två städer!

Nu ska jag dricka en kopp te och sova lite middag, mm!



En härlig morgon!

Blev en riktigt härlig morgon. En halvtimmes powerwalk runt Söderköping med Anna. Sen en lång och god frukost med NT och P3. Vardagslyx!

Nu ska vi bege oss in till stan. Jag ska byta en klänning och förhoppningsvis hitta en ersättare. Kanske blir det en fika i höstsolen och sväng till Myrorna också?

Nu springer jag iväg och hoppas att jag inte blåser bort, vi ses!




God morgon!

Inte några onödigt tidiga mornar nu när jag är ledig. Bara lite sådär mittimellan tidiga. Anna och jag ska starta upp med en powerwalk, skönt i höstsolen!

Igår hade vi mys hos Jessi. Massa tjejer, sushi, Desperate och (en liten kontrast till resten) Män som hatar kvinnor.

Hejdå innomhus och morgontrött, hej sol och energi!

/ S

Hostel - check!

Sådär, nu har Anna och jag bokat hostel för de fem första dagarna i London. Piccadilly Backpackers Hotel heter stället. Förhoppningsvis räcker fem dagar för att knyta någon kontakt som kanske känner någon annan som kanske...ja, ni fattar.

Det är så sjukt, om en vecka och en dag är vi där! Jag kan knappt bärga mig! AHHH! Det ena problemet jag kan se just nu är packningen, Anna och jag skulle båda kunna ta med 15 skor och 40 kilo kläder var utan problem...

Ikväll är det tjejkväll med sushi hos Jessi! Resten av veckan är avsatt till uppackning av saker, filmkväll, Lisa, avskedsfest, ompackning, födelsedagskalas, sjukhusbesök, kanske lite fika och baksmälla.

/ S


Inget mer Telia-passerkort, en bakfull jag från studentveckan, haha!


Sanna på högvarv

Jag fick tillslut ordning på min packning igår. Världens bästa pappa kom och så började jag lasta in saker i hissen och pappa lastade vidare in i bilen. Dock kände jag hur hans min blev mer och mer stel för varje hisslast som kom. Och jag insåg hur jag måste ha missbedömt mängden av packning rätt radikalt...När jag meddelade att jag hade två ggr kvar och bilen var nästintill proppfull blev vi båda lite panikslagna.

Men, vi lyckades på något mafiskt sätt, få in allt. TUR att Lisa inte följde med, det hade aldrig gått!

Sen var det snabba bud hem. Byta om och IFK match! Det är så mysigt att vara på fotboll. Dock hade jag valt alldeles för kalla kläder (jag var så uppe i varv sedan flytten att jag aldrig trodde jag skulle kunna frysa igen!) och missade det ena målet, men det var kul ändå!

Snart kommer Annis. Dags för planering, bokning av Hostel och massa annat prat! Jag älskar att vara ledig just nu! Ikväll vankas tjejkväll hos Jessica! MYSMYSMYS!

Sitter vid mijn gamla dator och hittade dessa outfit-bilder. Precis ett år sen...


Mitt i flyttkaoset

Jag springer runt med städtofs i mjukisbyxor och med dammsugaren och disktrasorna i högsta hugg. Jag upptäckte precis att det låg X antal gamla vinflaskor med fimpar i från i våras under min diskbänk, fräscht! Inte konstigt att jag har kännt en lite sur lukt den senaste tiden...Euwwwwwwwwww!

Gårdagen var väldigt lyckad. Vi ändrade oss i sista stund och beslutade oss för Vapiano och pasta, mums! Men efter två glas vin där och god mat hade vi fortfarande hundra samtalsämnen att avklara så vi fortsatte till Fridays. Strawberry Daiquiris och vin. Hade det varit någon annan dag än söndag hade vi förmodligen dansat vidare på Sture, men vi tog oss samman och delade på oss. Mycket trevligt i alla fall!

Ne, nu ska jag återgå till projekt flytt.


Nu sticker jag iväg på söndagsvin och en bit mat!

Dagen är slut snart. Jobbet är avklarat. I'm done. Så himla skönt!

Detta ska firas. Snart sticker jag iväg på söndagsvin och en bit mat
Friday´s Stureplan med Patricia (L kan inte följa med pga sjukdom, buu). Inte något pretto, bara burgare och rödvin. Perfekt för söndagskväll!

Jag och Patricia har en förmåga att babbla till tunnelbanedörrarna stängs och vi inte längre kan höra varandra så det blir en perfekt avslutning på helgen och ett litet avsked till Sthlm.

Sen återstår tre ton kläder som ska packas i plastpåsar (pappa kommer älska mig imorn när allt ska flyttas fyra våningar ner och in i en bil...) och ett städmaraton. Det här ser ut att bli en härlig natt...Men när jag tänker efter kanske det hela blir lite roligare med några glas vin i kroppen..:)

Verkar fortfarande inte vara någon som har nappat på min vill-du-hjälpa-mig-att-packa-och-flyttstäda-annons, men bara så ni vet går det fortfarande bra att anmäla sig!

See yaaa, smell yaaa, love yaaaa (Lisa den är till dig)!


Sushi är min husmanskost

Jag skrev om raggmunk nyss. Mmm, det är gott, men när jag har bott i Stockholm har min husmanskost ersatts av sushi.  

Torsdagssushi, fredagssushi, myssushi, sällskapssuch, ensamsushi....sushi helt enkelt. Och igår, efter jobbet, hamnade jag inte helt oväntat på min kvarterssushi. Farligt nära då den är placerad I mitt hus.

När jag kom in sa sushimannen "Du ska ha lax, avokado och rullar, va?". Så sant, så sant. Jag ska alltså bryta upp från min sushifavorit precis när jag blivit stammis. Det är nog det sorgligaste farvälet från Stockholm, haha!


Förra helgen var det fredagssushi hos Matilda. Sushi är nog den finaste maten som finns. Och godaste.


Lovecake

Kärleksmums på kanelbullensdag. Det är kärlek det!

Nu väntar de sista, sista timmarna på jobbet. Sen är det bara roliga saker som väntar. Oj vad jag längtar. Man lär sig verkligen uppskatta det "vanliga" när man inte har haft tid med det innan.

När jag kommer hem och mellanlandar ska mysa med Matilda, planera med Anna (jag kan knappt bärga mig! Det är drygt en vecka kvar tills vi åker. Vi är helt galna, jag fattar inte hur vi ska klara det här! Men det ska bli så spännande och roligt!), sen ska jag spendera så mycket tid jag kan med min familj. Lisa kommer bli galen på mig, men jag vet att hon tycker om mig ändå :)

Fika hos Ida och Hedda, kolla på fotboll. Träffa morfar, moster, Elisabeth, Magnus, Jill, Per, Ellen. Annordna en avskedsmiddag, filmmaraton, fota med Emma och såklart packa och styra. Och fortfarande ser mitt rum ut som kaos i Sthlm. Blir nog uppesittarnatt idag efter middagen!

Jag ska fråga mamma om vi kan äta raggmunk också. Det är min absoluta favoritmat i husmanskost-väg och det måste jag äta innan vi åker!

Imorgon kommer pappa och hämtar mig, han är världens bästa!




Varma koppen - jag spyr!

Jag vet inte hur jag tänkte imorse när jag skulle till jobbet. Jag packade ner en tomat och en påse med varma koppens Ost & Broccilo soppa. För det första hatar jag den där jävla ost & broccolisoppan och för det andra vet jag att jag inte blir mätt på den. Dessutom är alla cafeér stängt här på helger så det går inte ens att nödlösa med en macka eller något...

Så kom lunchen och jag blev jättehungrig och värmer upp heletet ändå . Det går inte. Jag kunde inte få i mig mer än tre skedar. Bläää! Vem kommer på idéen om att göra en pulvermix av ost och broccoli? Okej om det är tomatsoppa som typ inte kan annat än smaka tomat, men ost och broccoli?!

Så nu sitter jag här, fortfarande hungrig och planerar vilka smågodisar som ska få ingå i mitt lördagsgodis och om jag ska beställa thaimat eller sushi...Kurrkurr!


BIG NO NO!


Höstfriskt!

Åh, jag älskar den här råa kylan som kommer med hösten. Den som riktigt biter tag i kinerna och gör dem röda och friska. Djupa andetag känns så rena och massa höstlöv! Påminner mig och mina och Martinas långa höstpromenader...Det var mysigt. I mina Frank Shorter, haha!

Jag har för ett tag sedan startat min nästsista arbetsdag och det känns så skönt. Skönt att bryta upp och åka hem en dryg vecka och mellanlanda innan London!

Ikväll ska jag köpa godis, packa lite mer (eller mycket mer!), njuta av typ sista kvällen som singelboende (sen är det slut på popcornmiddagar, fil till frukost, lunch och middag, ostädat rum och diskberg) och kolla på Royal Pains, ganska mysigt faktiskt.

Hoppas ni får en fin höstdag! Nu kaffe-och-te-maraton för att fördriva tiden på bästa sätt...


Carrie-chic? Nej, det funkar tyvärr inte...

Så, hur gick nu detta? Hm. En vattendränkt flyttkartong, brist på tidningspapper att slå in saker i så ELLEs fina sidor fick bli ersättare, plastpåsar med kläder och allmän kaos.

Det ser värre ut än när jag började och jag har lite smått gett upp. Skulle just nu behöva mamma eller pappas beslutsamhet " Okej, ska du ha den där?"...

Och så tänkte jag, mitt i allt, vara lite Carrie-chic i klackar för att göra projektet lite mer glammigt...men det gick sådär även det. Såhär såg det ut..




Har precis ätit en påse popcorn till middag. Men det är väl så det ska vara? Bara pizzan som fattas i denna kaos...


Fuckingjävlaflyttochpackningshelvete!

Jag dör, jag dör, jag dör!

Eftersom jag är skillsmässobarn har jag inte något positivt förknippat med packning, tvärtom. Jag hatar att packa. Usch, usch, usch!

Ändå har jag avsatt hela min lediga dag till packning. Och jag tyckte det gick ganska bra, tills jag lyfte på en av kartongerna och det rann ut en halvliter vatten! Varför kan man inte packa strykjärn upp och ner helt plötsligt!?!?

HJÄLP! Befinner du dig i sthlm och vill rädda mig? Please, mamma?!


Efterlyses!

Är det någon som vet var låten heter i Lindex reklamen? Den när Caroline Winberg går runt på en perrong och åker tåg? Jag har haft den på hjärnan i ungeför två veckor och jag MÅSTE få bort den!

Vet någon vad det är för låt?

Okej, nu måste jag ta tag i mitt matriella liv...packa ned det i kartonger. Konstigt. Hej.

Ny trend - var snäll!

Jag intar precis en tallrik fjällfil (fick ett akut-sug när jag var och handlade sist och visst är det lika barnsligt gott som jag föreställt mig!) och två ostmackor framför mitt favoritsällskap på mornar - Efter Tio med Malou. Just nu pågår en intervju där man tar upp Snällhet vs. Ironi. Ganska intressant, då det är ngot jag också funderat lite kring. 

Det man påpekade var hur trenden övergått från att vara ironisk till att vara snäll. Och visst kan man märka det!? Eller beror det bara på att man har mognat lite och inte längre finner samma glädje i att dra ironiska skämt om andra för att själv framstå som bättre? Kanske, men trots det så har i alla fall jag (och många av min vänner) förndrats på detta plan. Vi är faktiskt mer snälla. 

Det är också något jag har fått erfara av min tid i Stockholm. Man måste vara snäll. Man kan inte gå in i en ny grupp människor, i en ny stad där man inte har någon stabil punkt alls och bete sig som under gymnasiet eller högstadiet. Det enda man behöver besitta är lite vanlig snällhetskunskap för att komma in i en ny grupp. Få nya kompisar och bli en del. 

Sen, när man har allt det, då kan man känna in läget och börja med dom ironiska skämten. Om omgivningen förstår annars blir det bara pinsamt. Eller vad säger vi Mart, haha!?

/S 

Dagens outfit - röd mjukisdress. Nu böjar garderobsrensning och packning. På med Spotify. Önska mig lycka till!


 

Dancing the whole way home!

Det känns som tusen fjärillar har flyttat in i min mage.

Jag sprudlar. V skrev på msn igår att jag var störd. Jag är ganska störd, men jag är mer galen och glad. Allt känns så himla bra just nu. Skönt att det kan vara så ibland!
Och imorse lyssnade jag på Miss Li och Dancing the whole way home och nu känner jag mig nästintill oslagbar..eller det var kanske en överdrift, men glad iaf!

Och snart ska vi äta torsdagshushi på jobbet, mysigt!


Annars ser min plan ut såhär (för den som är intresserad):

Fredag: Ledig från jobbet. Lisa skulle ha kommit, men istället ska jag packa. Och rensa kläder. Ska även försöka klämma in en höstpromenad då dessa är väldigt sällsynta nuförtiden...Och så Idol på kvällen.

Lördag: Jobba. Packa. Smågodis.

Söndag: Jobba. Träffa Patricia (och förhoppningsvis Lovisa) och käka lite söndags/avskedsmiddag och dricka ett glas vin eller två.

Måndag: Packa, packa, städa, städa, pappa kommer och så flyttar jag!


Ändrade planer

Det handlar mycket om planering just nu. Jag måste få ihop allt som ska göras innan London. Idag har jag bockat av adressändring och EU-kort, kvar att göra finns typ 300 saker...

Men jag ska inte gripas av panik. Istället sitter jag här hemma och försöker strukturera upp dagarna samtidigt som jag intar en stor kopp te, mysigt!

Men, till dom ändrade planerna; pappa flyttar hem mig redan på måndag. Så nu är det snabba bud som gäller. Packa, flyttstäda mm. Och så var jag tvungen att ställa in middagen med Patricia och Lovisa..inte så roligt, men det är så mycket som ska hinnas med!

Just det, jag avbokade min läskiga läkartid, haha!

Nu ska jag återgå till planering, vi hörs!


Paddan & Långben (som inte har någon kontroll på sina egna fötter, haha)