Flyga drake

Jag har kommit in i en sånhär härlig period när man slukar böcker. Bläddrar sida efter sida, ligger uppe på nätterna och lägger inte ifrån sig boken förän ögonen inte orkar hållas uppe längre.

Sthlm verkar dessutom vara den perfekta staden för bokmaraton. Jag kan inte se så många fördelar med att fördriva två av dygnets tjugofyra timmar i kollektivtrafiken bortsett från bokläsningstid. Mardrömmen är när man planerat för 30 minuters sträckläsning och hamnar i samma vagn som en skirkig tredje klass eller någon kostymklädd man som högljutt skriker affärstermer i en superplatt telefon...

Jag har precis avslutat en underbar läsupplevelse.
Flyga drake. Verkligen att rekommendera! Något annat som också bör rekommenderas är boktipset.se (pensionärsvarning, jag vet!!). Där skapar man sin egen profil, tipsar om böcker, gör listor på vilka man planerar att läsa och betygsätter de man läst. I love it!

Här kommer min midsommar!


Firande vid Engelholmsskolan. Här reser man midsommarstången.


Maja, Märta och jag väntar på jordgubbstårta


Min söta och världsbästa mamma


Släkt i solen


Kubbturnering


Mamma tar en snaps i vårt retro vardagsrum :)


Maja och Märtas årliga midsommar show


Knott, mygg och massa bett...


Märta


Moster skyddar sig mot alla mygg


Hulviken


Kvällens vakt


Juryn var stenhård


Märta och Eskil


Midsommardagen och då kom Lilly


Och så gick den traditionella femkampen av stapeln. Börjar alltid med att vi åtagar uppför backen :)
Ångestladdat

Nu har jag gått igenom min dagsdos av bloggar, uppdaterat facebook hundra gånger för mycket, druckit 4 koppar te, för femte gången kollat i min almenacka och insett att Midsommarhelgen verkligen är slut.
 
Rastlöshet och måndag i en hemsk mix av värsta sortens ångest. BLÄÄÄÄ, jag vill inte, vill inte, vill inte!!!

Jag vill vara kvar i skärgården. Jag vill åka och bada. Bo på vår ö i en vecka. Sola, läsa böcker, äta alldeles för mycket godis och chips. Dricka cola, åka båt, gå runt i fula stövlar, springa in när det börjar ösregna, bläddra i ELLE, lyssna på Sommar i P3, köpa en glass med saltlakrits strössel, cykla till Mem. Hyra film.

Idag ska jag pigga upp med NK rea och här kommer lite härliga Greklandbilder.

Ha en bra vecka önskar Sanna "den mest pesimistiska människan i hela sverige" Andersson


 


Midsommarhelgen

Jag har en riktig långhelg att vänta. Känns lyxigt med fredagsmys redan idag!

Idag kommer Anna. Vi ska dricka vin och umgås. Sen kanske det blir party!? Imorgon väntar shopping. Jag hoppas på att hitta en midsommarklänning... eller midsommardagsklänning :)

Imorgon eftermiddag tar jag tåget hem till Söderköping. Kvällen är oplanerad. Jag ska nog ta det lungt, läsa och kanske träffa MysMartina.
 
Min Midsommar blir väldigt traditionsenlig. Dans vi Engelholmsskola, morfars jordgubbstårta, fiskedamm med mina söta kusiner, skärgård, dans, korvgrillning, kubb, midsommarbord... skönt!

Midsommardagens aktivitet är fortfarande lite oklar. Gryt eller skärgårdsfest? Eller grillkväll/fest på Skogsvägen?  Alla låter lockande, hoppas att det löser sig!

Vi ses i skärgården!

Sommartider

Den svenska sommaren har verkligen varit duktig på att visa sin bästa sida redan - regn, moln, blåst och kallt. Kan det bli mer sommartider?

Vår vecka i Grekland var underbar. Sol värme, ledighet, umgänge (min älskade syster!!!) och god mat (dock följde lite regn med även dit...). Bilder är påväg! Dock blev återkomsten till jobbet bara värre i kontrast till den fina veckan.

Men efter en vecka som startade med gråtattack och lite ångest är ju nu på benen igen;
Baksmällan var sjukt rolig och ersatte alla förlorade skrattimmar. Popcornen var goda och sega. Vin på Josefina. Fredagsbingo. En välkompinerad måltid av mig. Nu är jag åter på topp.

I kväll hoppar jag på ett tåg efter jobbet som kommer rulla in precis i Norrköpings partynatt. Perfekt. Jag och min klöver ska ha reunion och fira alla studenter (som jag förövrigt sörjer med i detta utspringsväder, men också är grymt avundsjuk på - jag vill med springa ut och vara för full på vin och champange!).

Resten av helgen kommer förmodligen innehålla en mix av shopping. FIX godis, fika på Jannes och allt annat som jag älskar med byn :)Ett år sen